příjmení Rambousek
Text dotazu
Dobrý den, prosím o vysvětlení příjmení (případně původ) RAMBOUSEK.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Rambousek/ Rambousková vzniklo patrně z německého osobního jména Rampold, Rambert, popřípadě z místního jména Rambousy.
Pro zajímavost uvádíme, že, dle statistik ze serveru https://www.kdejsme.cz/ žilo v roce 2010 v České republice, 1716 osob s příjmením Rambousek/ Rambousková. Z toho 832 mužů a 884 žen. A v roce 2011 zde žilo už jen 1707 osob s tímto příjmením. Z toho 827 mužů a 880 žen. Nejčastěji pak v Praze, Třebíči, Dobříši či Jihlavě.
Zdroje:
https://www.kdejsme.cz/
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.03.2012 13:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu