Příjmení Ramba
Text dotazu
Dobrý den, zajímal by mě původ a význam příjmení
Ramba. Děkuji mockrát a přeji pěkný den.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Ramba vzniklo patrně z německých osobních jmen Rampold a Rambert.
Dle statistik Ministerstva vnitra (stav ke dni 15. 7. 2009) žije na území ČR
39 mužů a 42 ženy s příjmením Ramba / Rambová.
Zdroje:
Moldanová, D.: Naše příjmení. Praha: Mladá fronta, 1983.
http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-240030.aspx
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.09.2011 15:45
Pavel Kročil píše:
Pondělí 02.01.2017 19:47
Dobrý den. Zajímal by mě původ a význam příjmení Kročil. Předem mnohokráte děkuji.
PSK - admin píše:
Středa 04.01.2017 11:31
Dobrý den, odpověď na Váš dotaz obdržíte e-mailem.S pozdravem služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu