příjmení Oriabinec
Text dotazu
prosím zda by bylo možno něco zjistit o příjmení Oriabinec/původ,co znamená atd./předem děkuji
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Oriabinec není bohužel uvedeno v žádné příručce o původu příjmení, které máme k dispozici (jejich seznam naleznete v závěru odpovědi).
S dotazem se, prosím, obraťte na Jazykovou poradnu Ústavu pro český jazyk AV ČR (www.ujc.cas.cz ), kde Vám odborníci jistě podají uspokojivou odpověď.
Použitá literatura:
MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Praha: Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
MATES, Vladimír. Tajemství jména zbavená: Malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Praha: Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4.
MATES, Vladimír. Tajemství jména zbavená: Malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl. Praha: Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9.
MATES, Vladimír. Tajemství jména zbavená aneb příjmení pod mikroskopem. Praha: Epocha, 2004. 298 s. ISBn 80-86328-58-9.
KOTÍK, Antonín. Naše příjmení. V Praze: nákladem Jana Kotíka, 1897. 228 s. Dostupné v rámci digitální knihovny Kramerius: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/Welcome.do .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.05.2011 09:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu