příjmení Mikšovský
Text dotazu
jaký je prosím význam příjmení Mikšovský?
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Mikšovský/ Mikšovská vzniklo zdrobnělinou z osobního jména Mikuláš ( z řeckého Nikolaos = vítězný mezi lidem).
Pro zajímavost uvádíme, že v roce 2010 žilo, dle statistik ze serveru www.kdejsme.cz, v České republice 834 osob s příjmením Mikšovský/ Mikšovská.
Z toho 429 žen a 405 mužů. A v roce 2011 zde (v České republice) žilo 831 osob s tímto příjmením. Z toho 401 mužů a 430 žen. Nejčastěji pak v Praze, Kolíně, Poděbradech či Ústí nad Labem.
Zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* Kde jsme: http://www.kdejsme.cz
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.03.2012 09:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu