příjmení Melichar
Text dotazu
Zajímalo by mne původ a význam příjmení Melichar. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Melichar, Melicharová vzniklo z osobního jména Melichar = můj král je světlo.
Pro zajímavost ještě uvádíme, že dle statistik ze serveru www.kdejsme.cz žilo v roce 2011 v ČR 4113 osob s tímto příjmením. Z toho 2005 mužů a 2108 žen. Nejčastěji pak v Praze, Brně, Příbrami a Plzni.
Zdroje:
* http://www.kdejsme.cz
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2. upr. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.04.2013 12:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu