příjmení Malyk
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych znala původ a zejména význam příjmení Malyk, případně prosím
alespoň o doporučení, v jaké literatuře pátrat.
Velmi děkuji
Odpověď
Dobrý den,
původ příjmení Malyk se nám bohužel v našich zdrojích nepodařilo nalézt, můžete se ještě zkusit obrátit na Ústav pro jazyk český AV ČR (http://www.ujc.cas.cz ), kde by Vám mohli poskytnout potřebné informace.
Pokud by Vás zajímaly informace o četnosti příjmení v ČR, ke dni 15.7.2009 na našem území žilo 22 mužů a 15 žen s příjmením Malyk/Malyková.
Přehled zdrojů, které jsme prohledávali:
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Praha: Agentura Pankrác, 2010. 232 s. ISBN 978-80-86781-03-8.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Praha: Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie nejčastějších příjmení. Díl 2. Praha: Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená aneb Příjmení pod mikroskopem. Praha: Epocha, 2004. 298 s. ISBN 80-86328-58-9.
* KNAPPOVÁ, Miloslava. Naše a cizí příjmení v současné češtině. Liberec: Vladimír Tax Az Kort, 2002. 256 s. ISBN 80-238-8173-6.
* BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. Sv. 1-2. Ústí nad Labem :¨Univerzita J.E. Purkyně, 1998. ISBN 80-7044-212-3.
* KOTÍK, Antonín. Naše příjmení : Studie ku poznání příjmení československých, jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. Praha : Jan Kotík, 1897. 288 s.
Dostupný také volně v digitální podobě v systému Kramerius: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/11393795 .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.10.2011 13:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu