příjmení Lukůvková
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak vzniklo nebo
odkud pochází příjmení Lukůvková.
Odpověď
Dobrý den,
Vámi hledané příjmení bohužel není uvedeno v běžně využívaných příručkách, které se věnují výkladu příjmení. Pro zjištění bližší informací o původu Vašeho příjmení bychom Vám doporučovali obrátit se na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR http://www.ujc.cas.cz/oddeleni/index.php?page=poradna). K 15.7.2009 žilo v ČR 48 mužů a 61 žen s příjmením Jerml/Jermlová.
použitá literatura:
* BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. Díl 1. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 1998. 2 sv. ISBN 80-7044-212-3.
* KOTÍK, Antonín. Naše příjmení. Praha : Nákladem Jana Kotíka, 1897. 288 s.
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/11393795.
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 2., upr.. Praha : Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Vyd. 2. Praha : Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka. Vyd. 1. Praha :
Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem.
1. vyd. Praha : Epocha, 2004. 298 s. ISBN
* Ministerstvo vnitra ČR -
http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-722752.aspx
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.06.2012 09:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu