Příjmení Kulenda
Text dotazu
Dobry den zajimal by me puvod prijmeni Kulenda.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Kulenda bylo odvozeno z domácí podoby osobního jméná Mikuláš (Mikulanda - osobní jméno Mikuláš je řeckého původu (Nikolaos) a vykládá se jako "vítězný mezi lidem") či ze slova kulda = tulák.
Ke dni 15.7.2009 žilo v České republice 30 mužů a 30 žen s příjmením Kulenda/Kulendová.
Použité zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8.
* KNAPPOVÁ, Miloslava. Jak se bude vaše dítě jmenovat? 4., přeprac. a dopl.vyd. Praha : Academia, 2006. ISBN 80-200-1349-0.
* Statistiky Ministerstva vnitra ČR:
http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni.aspx
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.09.2011 13:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu