Příjmení Klement
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o zjištění původu svého příjmení Klementová.
Za Vaši odpověď předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Klement vzniklo z osobního jména ve stejném znění (z latinského „clemens“ – „vlídný, laskavý, milostivý“).
Statistiky Ministerstva vnitra evidovaly na území ČR ke dni 7. 9. 2012 2086 osob s příjmením Klement a 2115 osob s příjmením Klementová.
Zdroje:
http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-722752.aspx
Moldanová, D.: Naše příjmení. Praha: Mladá fronta, 1983.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2012 10:32
Jarmila klementová píše:
Středa 13.05.2015 17:28
No nevim probrala sem hodně knihoven a hledala sem původ mena puvod je sice Clement je německy byli to šlechtičný hodně zlý vypalovali vesnice zabíjeli lidi na konec je z německa vyhnali a koupili si hrady a statky ve francii a tam si změnili meno na klement bylo to 13-14 století.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu