-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
rád bych se dozvěděl původ příjmení Kedršt
Dobrý den,
konkrétně příjmení Kedršt není bohužel v nám dostupných publikacích uvedeno.
Není vyloučeno ,že příjmení má podobný původ jako příjmení Kedra, Kedroň (aj.), která byla odvozena z osobního jména Kedruta, Gedruta.
V roce 2013 žilo v České republice dle serveru "Naše jména" 20 mužů a 26 žen s příjmením Kedršt/Kedrštová, informace o výskytu tohoto jména na území ČR můžete nalézt na internetové stránce: www.nasejmena.cz či www.kdejsme.cz .
Použité zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení.2.vyd.Praha : Epocha, 2002.ISBN 80-86328-10-4 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem.1. vyd.Praha : Epocha, 2004.ISBN 80-86328-58-9 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka.1.vyd.Praha : Epocha, 2003.ISBN 80-86328-30-9 (váz.)
* BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. 1.vyd. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 1998. Sv. 1-2. ISBN 80-7044-212-3 (brož.)
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
05.03.2015 14:11