příjmení Jarath
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali se dá dohledat původ příjmení Jarath? Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
konkrétně příjmení Jarath není bohužel v nám dostupných publikacích uvedeno. Osob s příjmením Jarath/Jarathová žije v České republice poměrně malý počet. Konkrétně se jedná o 10 mužů a 11 žen (Naše jména: http://www.nasejmena.cz ) žijících  v Českých Budějovicích, Pelhřimově a Třeboni.
Pravděpodobně tento nepočetný výskyt jména na území ČR zapříčinil, že výklad příjmení Jarath nebylo zařazeno do žádné z publikací, jež se věnují výkladu původu českých příjmení.
Se svým dotazem se můžete zkusit obrátit ještě na odborníky v oblasti českého jazyka - Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR: http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/
Použité zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení.2.vyd.Praha : Epocha, 2002.ISBN 80-86328-10-4 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem.1. vyd.Praha : Epocha, 2004.ISBN 80-86328-58-9 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka.1.vyd.Praha : Epocha, 2003.ISBN 80-86328-30-9 (váz.)
* BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. 1.vyd. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 1998. Sv. 1-2. ISBN 80-7044-212-3 (brož.)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.06.2013 07:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu