Příjmení Hájek v soupisu poddaných podle víry
Text dotazu
Prosím o zjištění, zda se příjmení Hájek vyskytuje v soupisu pddaných podle víry 1651, okres Čáslavský. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
velice se Vám omlouváme, ale k dohledání Vašeho příjemní potřebujeme znát konkrétní vesnici, odkud by Váš předek měl pocházet. Kraj Čáslavský je zpracován ve dvou svazcích, které dohromady čítají 633 stran. K soupisu poddaných nebyl nikdy zpracován jmenný rejstřík, takže dokumenty nelze snadno prohledat. Pokud budete požadovat službu, kdy by konkrétní pracovník prošel oba svazky stránku po stránce, je to samozřejmě možné, ale je nutno počítat s finančními náklady, protože každá započatá půlhodina práce stojí Kč 100,- (položka 7.4 Ceníku Národní knihovny ČR - http://www.nkp.cz/aktuality/novinky-titulni-strana/sluzby/dulezite-odkazy/cenik) . Pokud budete mít zájem, napište Vaši objednávku na reference@nkp.cz.
Použité zdroje
ZAHRADNÍKOVÁ, Magda, ed. a ŠTREJNOVÁ, Eva, ed. Soupis poddaných podle víry z roku 1651. Čáslavsko. Vyd. 1. V Praze: Státní ústřední archiv, 1999. 2 sv. (319 s., s. 320-633). ISBN 80-85475-54-5.
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.07.2015 13:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu