Příjmení Gallitscher
Text dotazu
Děkuji velice za ochotu. Mám ještě jeden dotaz na příjmení GALLITSCHER, zda byste mi mohla sdělit informace o možném původu ale zejména významu příjmení. Děkuji a přeji hezký den.
Odpověď
Dobrý den,
konkrétně příjmení Gallitscher není bohužel v nám dostupných publikacích uvedeno. Pravděpodobně ovšem vzniklo z podobného základu jako příjmení Gall, Galla, Galík, která byla odvozena z maďarské podoby latinského osobního jména Gallus (česky Havel) = "obyvatel Galie".
Dle statistik Ministerstva vnitra ČR a serveru "Kde Jsme" se příjmení Gallitscher v současné době na území ČR nevyskytuje.
Zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. 1.vyd. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 1998. Sv. 1-2. ISBN 80-7044-212-3 (brož.)
* KUNZE, Konrad. DTV-Atlas Namenkunde : Vor- und Familiennamen im deutschen Sprachgebiet. München : Deutscher Taschenbuch Verlag, 1998. ISBN 3-423-03234-0.
* Statistiky Ministerstva vnitra ČR: http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni.aspx
* Kde Jsme: http://www.kdejsme.cz/
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.12.2012 15:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu