příjmení Fujdiar
Text dotazu
Jaký má původ popřípadě význam příjmení Fujdiar
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Fujdiar/-ová se nám bohužel nepodařilo vyhledat v nám dostupných zdrojích, které se zabývají původem a významem příjmení. Se svým dotazem se také můžete obrátit na jazykovou poradu Ústavu pro jazyk český AV ČR http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/, kde by Vám odborníci na český jazyk mohli pravděpodobně poskytnout uspokojivější odpověď.
Pro zajímavost uvádíme alespoň některé statistické údaje. Podle statistik ze serveru www.nasejmena.cz žilo v roce 2012 v České republice 19 mužů s příjmením Fujdiar (s věkovým průměrem 36 let) a 18 žen s příjmením Fujdiarová (s věkovým průměrem 36 let). Nejčastěji pak tito na konci roku 2012 žili v Kladně, Praze či Rožnově nad Radhoštěm.
Zdroje:
* http://www.nasejmena.cz
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2. upr. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení.2.vyd.Praha : Epocha, 2002.ISBN 80-86328-10-4 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: aneb, Příjmení pod mikroskopem. 1.vyd. Praha : Epocha, 2004.ISBN 80-86328-58-9 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka.1.vyd.Praha : Epocha, 2003.ISBN 80-86328-30-9 (váz.)
* KOTÍK, Antonín. Naše příjmení : studie ku poznání příjmení českoslovanských, s ukázáním jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. V Praze : Nákladem Jana Kotíka, 1897. (volně dostupný v systému Kramerius: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/)
* KNAPPOVÁ, Miloslava. Naše a cizí příjmení v současné češtině. Liberec : TAX AZ KORT, 2002. ISBN 80.238-8173-6.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2013 13:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu