Příjmení Folber
Text dotazu
Chtěla bych vědět z čeho vzniklo příjmení Folber?
Odpověď
Dobrý den,
příjmení  Folber vzniklo přidáním přípony -er k německému slovu Folc =  lid, vojsko.
V roce 2011 žilo v České republice dle statistik Ministerstva vnitra ČR a serveru "Kde Jsme" 36 mužů a 40 žen s příjmením Folber/ Folberová.
Zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. 1.vyd. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 1998. Sv. 1-2. ISBN 80-7044-212-3 (brož.)
* Statistiky Ministerstva vnitra ČR: http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni.aspx
* Kde Jsme: http://www.kdejsme.cz/
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2013 15:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu