příjmení Bombera
Text dotazu
Dobrý den, chci se zeptat na původ a význam příjmení "Bombera".
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Bombera bohužel není uvedeno v publikacích o původu a významu příjmení, které máme k dispozici, jejich přehled viz v závěru odpovědi.
S dotazem se můžete obrátit na jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český (http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/), kde by Vám odborníci na český jazyk jistě poskytli přesnou odpověď.
Pro zajímavost Vám uvádíme statistiky výskytu příjmení v ČR podle stránek www.kdejsme.cz. Podle těchto statistik žije v ČR 81 mužů a 77 žen s příjmením Bombera/Bomberová, nejvíce v oblastech Moravské Třebové, Konic, Olomouce či Litovle.
Použitá literatura:
* Moldanová, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 3., (2. v Agentuře Pankrác). Praha: Agentura Pankrác, 2010. 229 s. ISBN 978-80-86781-14-3.
* Mates, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Vyd. 2. Praha: Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4.
* Mates, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka. Vyd. 1. Praha: Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9.
* Mates, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem. 1. vyd. Praha: Epocha, 2004. 298 s. ISBN 80-86328-58-9.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.05.2013 08:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu