příjmení "Balšánek"
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o objasnění
původu a významu příjmení "Balšánek".
Děkuji!
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Balšánek bylo dle knihy "Naše příjmení" odvozeno ze slova balšám = vonná rostlina, máta.
V lednu 2010 v České republice žilo dle statistik Ministerstva vnitra ČR a serveru "Kde Jsme" 148 mužů a 155 žen s příjmením Balšánek/Balšánková, příjmení se nejčastěji vyskytuje v Kolíně, Praze, Mladé Boleslavi a Roudnici nad Labem.
Zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* Kde Jsme: http://www.kdejsme.cz/
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2012 09:52
V Balšánek píše:
Úterý 17.01.2023 19:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu