přidělování signatur knihovním jednotkám
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych ujasnit, jak se přidělují signatury knihovním jednotkám.
Prosím o ujasnění, jak je to u svazků, duplikátů či multiplikátů. Prosím o
uvedení na mém příkladu signatury: L 2589. Zajímá mě například třetí svazek
a čtvrtý duplikát. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
pokud Vás zajímá přímo praxe NK ČR, pak bychom Vám doporučili obrátit se na oddělení organizace fondu (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=weba_odbor_osdf.htm).
V bázi KKL (http://aleph.nkp.cz/cze/kkl) jsme nalezli několik článků zaměřených na tvorbu signatur, které by pro Vás snad mohly být také
zajímavé:
* RICHI ČERŇOVÁ, Dagmar. Barevný svět signatur. In: Knihovny současnosti 2008. Brno : Sdružení knihoven ČR, 2008. ISBN 978-80-86249-49-0. s. 205-213
* Signování knihovních dokumentů ve Státní vědecké knihovně v Plzni :
Směrnice Státní vědecké knihovny v Plzni č. 4/95. In: 50 let Státní vědecké knihovny v Plzni. Plzeň : Státní vědecká knihovna, 2000. ISBN 80-85093-57-X.
s. 30-40
* Signatury a stavění fondů ve skladech [rukopis] : [Rešerše] / Zprac.
Jindřich Pilař. 1. vyd.  Praha : Národní knihovna ČR - odbor knihovnictví,
1998
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.08.2012 12:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu