-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
pídím se po příběhu dospívající dívky /ročník ideálně 1928/ za 2.sv války, kterou s rodinou prožila na vesnici/maloměstě.
Stejně hodnotným materiálem mého výzkumu budou i strasti a slasti dospívající dívky v jakékoli době. Jde mi především
o popis momentů jejího intimního světa, první menstruace, první lásky, zklamaní, neshody s rodiči, atd.
Vím jen o Děníku Anne Frankové.
Předem velké díky :)
Dobrý den,
Stran Vašeho výzkumu bychom si Vám dovolili doporučit následující tituly:
SPIEGEL, Renia, Reniin deník. Vydalo nakladatelství Zeď, Praha 2020. 300 s. ISBN 978-80-907674-8-5.
WEISSOVÁ, Helga, Deník 1938–1945: Příběh dívky, která přežila holocaust. Vydalo nakladatelství Jota, Brno 2012. 204 s. ISBN 978-80-7217-965-7.
KUNDRA, Ondřej, Vendulka: Útěk za svobodou. Vydalo nakladatelství Paseka, Praha 2019. 120 s. ISBN 978-80-7432-992-0.
Rovněž upozorňujeme na dosud nezpracované deníky dívek z časů druhé světové války, o kterých bylo informováno:
https://www.moderni-dejiny.cz/clanek/denik-skautky-lidy-sumne/
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
14.06.2021 15:52