přenos energie mezi lidmi
Text dotazu
Přeji dobrý den. Mám dotaz zdali existuje nějaká odborná kniha která popisuje přenos energie mezi lidmi. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
pro vyhledávání publikací Vám doporučujeme využívat volně dostupné katalogy na adrese http://aleph.nkp.cz/F/, zde především:
* online katalog Národní knihovny ČR (báze NKC)
* Souborný katalog ČR (báze SKC)
* Česká národní bibliografie (báze ČNB)
* článková báze ANL - články v českých časopisech a periodikách vydaných od r. 1991
Mnoho knih, které by se zabývaly výhradně přenosem energií mezi lidmi bohužel není. Mohly by Vás zaujmout tyto nalezené:
* Vasil'čuk, Anatolij. The enioanatomy of human subtle bodies. 1st ed. Skalica: MM vydavateľstvo, 2012. 682 s. ISBN 978-80-970284-2-8.
klíčová slova: anatomie * anatomie *  parapsychologie *  energie - přenos *  projekty vizualizace člověka * anatomie průřezová * metafyzické vztahy mezi duší a tělem
* Mulford, Prentice. Dar ducha. I, Magické síly člověka a jejich použití. 3. vyd. Praha: Zmatlík a Palička, 1924. 155 s. Knihovna šťastných lidí; 6.
Klíčová slova: vědy okultní * psychologie *  magie *  energie - přenos *  psychofyziologie *  duševní procesy *  náboženství
* Svirinskaya, Alla. Utajené zákony energie: moderní umění zdravého života. Vyd. 1. V Praze: Metafora, 2009. 243 s. ISBN 978-80-7359-179-3.
Pozn.: v obsahu http://toc.nkp.cz/NKC/200911/contents/nkc20091992144_1.pdf kapitola "Síla výměny pozitivních energií"
Poměrně velké množství knih se však věnuje energetickému systému, ovšem zda je v knize zmíněn i přenos energie, už není v možnostech služby Ptejte se knihovny zjistit - bylo by třeba projít všechny takto zaměřené tituly. Ukázkou Vám však uvádíme některé z těchto knih. Další knihy dohledáte např. v Souborném katalogu po zadání předmětového hesla "energetický systém člověka", případně zadáním klíčových slov energie, přenos, člověk, apod.
* Vít, Marek. Člověk mezi nebem a zemí: praktický průvodce světem za branami vašeho vnímání. 1. díl, Člověk a energie. Vyd. 1. Sokolov: Fornica, 2010. 63 s. ISBN 978-80-87194-16-4.
Klíčová slova: aura * čakry * energetický systém člověka *  energie *  esoterismus
* Johari, Harish. Čakry: centra energie. Praha: Pragma, C2001. 119 s., [8] s. barev. obr. příl. ISBN 80-7205-827-4.
Klíčová slova: čakry * energetický systém člověka
* Brecher, Paul. Tajemství lidské energie. 1. české vyd. Praha: Svojtka & Co., 2006. 224 s. Tajemství. ISBN 80-7352-408-2.
Klíčová slova: čchi-kung *  čínská tělesná cvičení *  energetický systém člověka
Dále Vám uvádíme internetové odkazy, které se přenosem energie zabývají a mohly by Vám poskytnout zajímavé informace, příp. navést na další informační zdroje:
* http://www.sharecare.com/health/energy-boosters/transfer-energy-others-when-touch - doporučená kniha: Miracle Touch: A Complete Guide to Hands-On Therapies That Have the Amazing Ability to Heal
* http://papadlight.wordpress.com/chapter-7-earthwhile-tools-new-june-18/chapter-7-11-positive-energy-transfer-new-august-27/
* http://www.dianesmusings.com/2010/03/energy-exchange-between-people-%E2%80%93-sometimes-causing-energy-holes-in-your-aura%E2%80%A6read-on/
* http://wisdomtogo.com/the-dynamic-energy-exchange-in-relationships/
Na adrese http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju naleznete seznam licencovaných online databází, které pro své uživatele předplácí Národní knihovna ČR. V těchto databázích lze nalézt články ze zahraničních odborných periodik, velmi často také nejnovějšího data. V databázích byste tak mohla najít články, které se zabývají přenosem energie a patří spíše do vědecké oblasti zkoumání. Zeptejte se ve vaší knihovně, zda má k licencovaným online databázím přístup; pokud jste uživatelkou NK ČR, využijte již odkazované databáze - přístup k nim je možný také mimo NK ČR prostřednictvím vzdáleného přístupu http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/vzdaleny-pristup.
Pokud by Vás zajímala problematika přenou energií z lékařského hlediska, doporučujeme Vám obrátit se na Národní lékařskou knihovnu, která je také zapojena do služby Ptejte se knihovny (http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/narodni-lekarska-knihovna/).
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.12.2013 11:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu