Překlady z polštiny
Text dotazu
Chtěla jsem se zeptat jestli je možné dostat seznam knih přeložených z polštiny do češtiny v letech 2000-2005.
Odpověď
Dobrý den, možné to je. NK dostává povinné výtisky knih vydaných v češtině a z nich lze dotazem v katalogu vytáhnout příslušné tituly.
V elektronickém katalogu bázi NKC (http://sigma.nkp.cz/F) zvolte v horní části - Vyhledávání CCL a do pole dotaz vložte tento dotaz:
wlo=pol and wln=cze and wyr=200?
(To znamená: dokumenty, jejichž původní jazyk je polština, jsou v češtině a vyšly v letech 2000-2005; pokud byste chtěla konkrétní nebo jiný rok vložte místo 200? dané číslo).
V dolní části obrazovky je možné zvolit druh dokumentu (např. knihy, seriály - tj. časopisy apod.).
Vyjde kolem 340 záznamů. Když kliknete na podtržený sloupec roku, autora, můžete záznamy seřadit podle zvolené položky.
Podobný výsledek byste dostala v České národní bibliografii:
http://aip.nkp.cz/.
Kde ale nelze se záznamy tak pohodlně pracovat.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 11:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu