překlady o Hermannu Hessem v češtině
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych vědět, zda existují české překlady knih o Hermannu Hessem,
například publikace typu: Serrano, Miguel. Jung and Hesse: a record of two
friendships. New York: Schocken Books, 1988.
Ziolkowski, Theodore. Hermann Hesse. New York: Columbia Univ. Pr., 1966.
Boettger, Fritz: Hermann Hesse: Leben. Werk. Zeit. Berlin: Verl. der Nation,
1990. Případně i jiné publikace v češtině.
Odpověď
Dobrý den,
ve fondu Národní knihovny ČR nejsou žádné česky psané knihy o Hermannu Hessovi. Monografie, které zmiňujete, máme pouze v originálu. Můžeme Vám v češtině doporučit následující knihy, ve kterých lze vyčíst některé autobiografické prvky:
Cislo zaznamu:            3
Nazev                Hermann Hesse : 2.7.1877-8.8.1962 : Mala
personalni bibliogr. k 100. vyroci narozeni a 15. vyroci umrti autora
Nakl. udaje          Olomouc : Okresni knihovna, 1977
Popis (rozsah)       [4] s.
Cislo nar.bibl.      cnb000411993
Edice                Mala bibliogr. Okr. knihovny v Olomouci ; Sv. 51
Poznamka             600 vyt.
Poznamka             Pro vnitr. potrebu
Predmet. heslo       Hesse, Hermann (1877-1962 spisovatel nem.) - zivot
a dilo - stati a bibliografie
MDT                  92 Hesse, H.+012 Hesse, H.
CNB                  cnb000411993
System. cislo        000411993
Cislo zaznamu:            5
Hlavni zahlavi       Hesse, Hermann, 1877-1962
Nazev                Kouzelnikovo detstvi : autobiograficka pohadka /
Hermann Hesse ; vlastnorucne opsal, ilustroval a zaverecnou poznamkou opatril Peter Weiss ; [z nemeckeho originalu ... prelozil Evzen Turnovsky]
Vydani               Vyd. 1.
Nakl. udaje          Praha : Volvox Globator, 1999
Popis (rozsah)       171 s. : barev. il. ; 17 cm
Roky/Sv.             ABA001
Cislo nar.bibl.      cnb000662944
ISBN                 80-7207-240-4 (vaz.)
Dalsi puvodce        Turnovsky, Evzen, 1929-2010
Dalsi puvodce        Weiss, Peter, 1916-1982
Predmet. heslo       Hesse, Hermann, 1877-1962
Predmet. heslo       nemecky pisici spisovatele -- 20. stol.
Chronolog. udaj      20. stol.
Forma, zanr          autobiograficke pribehy
Forma, zanr          nemecke pribehy
Skupina Konspektu    821.112.2-3 - Nemecka proza, nemecky psana
MDT                  821.112.2-32
MDT                  929
MDT                  821.112.2-051
MDT                  (0:82-322.6)
Predm. hesla-angl.   German authors -- 20th century
Forma, zanr-angl.    German short stories
Forma, zanr-angl.    autobiographical short stories
CNB                  cnb000662944
System. cislo        000662944
Cislo zaznamu:           16
Hlavni zahlavi       Hesse, Hermann, 1877-1962
Nazev                Uvahy a imprese / Hermann Hesse ; [vybral a
usporadal Jiri Stromsik ; Vzpominky a listy pratelum ; Politicke uvahy ; Mozaika z dopisu 1930-1961 ; O literature ; Recenze a clanky ; prelozil Vratislav Slezak]
Vydani               Vyd. 1.
Nakl. udaje          Praha : Argo, 2002
Popis (rozsah)       427 s. ; 22 cm
Roky/Sv.             ABA001
Cislo nar.bibl.      cnb001204000
ISBN                 80-7203-469-3 (vaz.)
Edice                Hermann Hesse - souborne dilo ; X
Nazev originalu      Gesammelte Werke
Dalsi puvodce        Stromsik, Jiri, 1939-
Poznamka             Prelozeno z nemciny
Poznamka             Obsahuje bibliograficke odkazy
Predmet. heslo       Hesse, Hermann, 1877-1962
Predmet. heslo       nazory a postoje
Predmet. heslo       nemecka literatura -- 20. stol.
Predmet. heslo       nemecti spisovatele -- 20. stol.
Chronolog. udaj      20. stol.
Forma, zanr          eseje
Forma, zanr          sebrane spisy
Forma, zanr          korespondence
Skupina Konspektu    821.112.2 - Nemecka literatura, nemecky psana
MDT                  929
MDT                  821.112.2-051
MDT                  316.64
MDT                  821.112.2
MDT                  (081.1)
MDT                  (044)
MDT                  (0:82-4)
Predm. hesla-angl.   German authors -- 20th century -- Political and
social views
Predm. hesla-angl.   German literature -- 20th century
Forma, zanr-angl.    correspondence
Forma, zanr-angl.    essays
Forma, zanr-angl.    collected works
CNB                  cnb001204000
System. cislo        001204000
Cislo zaznamu:           26
Hlavni zahlavi       Hesse, Hermann, 1877-1962
Nazev                Male radosti : vybor drobnych proz, povidek,
zivotopisnych crt, fejetonu a uvah / Hermann Hesse ; prelozil a usporadal Vladimir Tomes
Vydani               1. vyd.
Nakl. udaje          Praha : Melantrich, 1993
Popis (rozsah)       204 s. ; 18 cm
Roky/Sv.             ABA001
Cislo nar.bibl.      cnb000082922
ISBN                 80-7023-158-0 (broz.) : Kc 67,00
Edice                Svetova proza
Dalsi puvodce        Tomes, Vladimir, 1930-
Poznamka             Prelozeno z nemciny
Forma, zanr          uvahy
Forma, zanr          fejetony
Forma, zanr          povidky
MDT                  830-32
CNB                  cnb000082922
System. cislo        000082922
Doporučujeme přehledné heslo o Hermannu Hessovi v elektronické enycyklopedii Wikipedie, přestože informace zde uveřejněné neověřujeme http://cs.wikipedia.org/wiki/Hermann_Hesse.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2012 10:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu