Překlad studie Dr. Emila Theodora von Wolffa
Text dotazu
Dobrý den,
v rámci své maturitní práce (biologicko-chemického zaměření) potřebuji
pracovat s dokumentem, jehož originální název je Aschen-analysen von
landwirthschaftlichen producten, fabrik-abfällen und wildwachsenden
pflanzen, a jehož autorem je německý vědec Dr. Emil Theodor von Wolff.
Dokument vyšel poprvé v roce 1870 (1871 - ?) v německém nakladatelství
Wiegandt & Hempel.
Jelikož neumím německy, zoufale sháním tuto studii alespoň v překladu do
angličtiny. Nejvíce by mi ale samozřejmě vyhovoval transkribovaný do ČJ (i
české výňatky ze studie by pomohly), nevíš, milá knihovničko, existuje-li
vůbec něco takového, nějaké takovéto překlady?!
Přeji krásné dny a předem děkuji za jakoukoliv reakci.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel Vás musíme zklamat. Zdá se, že toto dílo nebylo do češtiny ani angličtiny přeloženo.
Dle evropských a světových souborných katalogů bylo do angličtiny přeloženo pouze dílo:
*  Farm Foods: From the sixth edition of "Landwirthschaftliche Futterungslehre". London : Gurney & Jackson, 1895. (Farm foods : or, the rational feeding of farm animals. London : Gurney & Jackson, 1895.)
Do češtiny pravděpodobně nebylo přeloženo žádné z autorových děl. Taktéž naše pátrání po výňatcích nebylo úspěšné (v tomto případě ovšem chybí odpovídající zdroje pomocí nichž by se text dal efektivně dohledat).
Použité zdroje:
* OCLC: www.oclc.org
* KVK: http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk.html
* The European Library:
http://search.theeuropeanlibrary.org/portal/en/index.html
* British Library: http://www.bl.uk/
* Library of Congress: http://catalog.loc.gov/
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Online katalog NK ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Google Books: http://books.google.cz/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.03.2012 15:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu