Překlad přísloví
Text dotazu
Dobrý den,
nevím, jak bych přeložila české přísloví: "Jak na Nový rok, tak po celý
rok." do angličtiny. Mohli byste prosím poradit?
Odpověď
Dobry den,
omlouvam se za opozdenou odpoved na Vas dotaz. Bohuzel se nam nepodarilo nalezt anglicky ekvivalent k k prislovi Jak na Novy rok, tak po cely rok.
Doporucili bychom Vam konzultovat tento dotaz s odborniky na anglictinu.
Proverene zdroje:
* LACINOVA, Eva. Nejuzivanejsi anglicka prislovi. [Praha : Fragment], 2006. 167 s. ISBN 80-253-0371-3.
* FIRTH, Duncan; VESELY, Vladimir. Nejznamejsi anglicka prislovi a jejich ceske protejsky. Praha : Erika, 1991. 65 s. ISBN 80-900091-3-1.
* Mezinarodni prislovi : cesky, nemecky, anglicky, francouzsky, spanelsky. Dubicko : Infoa, [1995.] 48 s. ISBN 80-85836-26-2.
* BACHMANNOVA, Jarmila; SUKSOV, Valentin. Jak se to rekne jinde : ceska prislovi a jejich jinojazycne protejsky. V Praze : Knizni klub, 2007. 381 s. ISBN 978-80-242-1878-6 .
* CHROMECKA, Julius. Strucny cesko-anglicky slovnik frazi a idiomu. Ostrava : Montanex, 2004. 68 s. ISBN 80-7225-125-2.
* TOMIN, Alexius. Anglicka a ceska prislovi = English and Czech proverbs. Sokolov : Fornica, 2006. 213 s. ISBN 80-239-7651-6.
* Slovnik ceske frazeologie a idiomatiky. 2 sv. Praha : Academia, 1994. ISBN 80-200-0503-X.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.05.2008 12:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu