Překlad knihy
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mě, prosím pěkně, zda již byla z NJ do ČJ přeložena kniha
německé autorky jménem Marga Berck - "Sommer in Lesmona". Pokud ano, tak
prosím kdy a kým. Osobně se domnívám, že ještě zřejmě nebyla, nicméně
nedokáži své tvrzení nijak věcně podložit.
Odpověď
Dobrý den,
prověřili jsme dostupné zdroje, avšak český překlad "Sommer in Lesmona" jsme v žádném nenalezli. Jedním ze směrodatných zdrojů při hledání českého překladu zahraniční publikace je především Česká národní bibliografie, případně elektronický katalog Národní knihovny ČR (NK ČR má právo povinného výtisku, tzn. od každé publikace vydané v ČR dostává 2 exempláře do svého fondu, proto by měla podchytit českou produkci v relativní úplnosti).
Záznamy dokumentů jsou samozřejmě do katalogů zpracovány s určitým zpožděním, ale žádnou zmínku o překladu jsme nenalezli ani na internetu. Z toho usuzujeme, že s největší pravděpodobností nebyla kniha do češtiny ještě přeložena.
Přehled zdrojů, ve kterých jsme překlad hledali:
* Česká národní bibliografie (http://aleph.nkp.cz/cze/cnb)
* Elektronický katalog NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc)
* Souborný katalog ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc)
* Ohlášené knihy a hudebniny (http://aleph.nkp.cz/cze/nkok)
* Naskenované katalogy Katif NK ČR (http://katif.nkp.cz) - Generální katalog II
* Články v českých časopisech, novinách a sbornících - ANL
(http://aleph.nkp.cz/cze/anl) - kvůli možné recenzi, reakci na překlad
* Jednotná informační brána (http://www.jib.cz)
* Index Translationum
(http://portal.unesco.org/culture/en/ev.php-URL_ID=7810&URL_DO=DO_TOPIC&URL_
SECTION=201.html) - mezinárodní bibliografie překladů zpracovávaná UNESCO, od r. 1979
* Databáze České knihy Svazu českých knihkupců a nakladatelů
(http://www.sckn.cz/ceskeknihy/)
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.09.2011 15:30
Oksana píše:
Středa 25.03.2020 07:45
Dobrý den . Zajímalo by mě prosím předloženy knihy ruské autorek jménem Л.Л Стрельникова a Л.А Секлитова - Законы Мироздания . Předložit dva svazky knih na češtinu. Pokud ano tam prosím napište kdy a kým . Děkuji .
PSK - admin píše:
Pátek 27.03.2020 14:42
Dobrý den,
dle České národní bibliografie (https://aleph.nkp.cz/cze/cnb) nebyla dosud v českém jazyce kniha "Zákony vesmíru" autorek L. L. Strelniková a L. A. Seklitová vydána.
V anglickém jazyce je kniha dostupná v určité části prostřednictvím Googlebooks:
The secrets of higher worlds
https://books.google.cz/boo[…]20of%20univerum&f=false
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu