Předmětová hesla kongresové knihovny
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych zjistit kde najdu předmětová hesla kongresové knihovny. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, nejnovější vydání Library of Congress Subject Headings, které je v ČR k dispozici v tištěné podobě, má dle Souborného katalogu ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc) ve fondu Knihovna společenských věd T.G.
Masaryka v Jinonicích (http://knihovna.jinonice.cuni.cz/). Jedná se o 25. vydání z roku 2002 o pěti svazcích:
Library of Congress Subject Headings / prepared by the Cataloging Policy and Support Office, Library Services. -- 25th ed.. -- Washington : Library of Congress, 2002. - 5 sv.
Národní knihovna ČR má ve fondu pouze 8.a 9. vydání (viz elektronický katalog NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
Library of Congress Subject Headings. -- 8. Ed.. -- Washington : Libr. of Congress, 1975-
Library of Congress Subject Headings. -- 9. Ed.. -- Washington : Library of Congress, 1980-
* Hesla předmětová - knihovna kongresová, Washington - fondy - rok 1979-... - rejstříky
* Knihovna kongresová, Washington - fondy - hesla předmětová - rok 1979-...- rejstříky
V elektronické podobě jsou LCSH dostupná pouze na základě předplatného (http://classificationweb.net/), lze však na omezenou dobu získat zkušební přístup - http://www.loc.gov/cds/classweb/#Trial . Kongresová knihovna nabízí zdarma možnost vyhledávání v předmětových heslech prostřednictvím portálu Library of Congress Authorities (http://authorities.loc.gov/). Na internetu jsme nalezli ještě další zdroj umožňující prohlížení LCSH, ale zdá se, že je zatím ve vývoji a není zřejmě ještě kompletně naplněn - http://www.biblio.tu-bs.de/db/lcsh/ .
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.04.2009 11:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu