Praha v námětech poezie Nezvala a Seifrta
Text dotazu
Dobrý den,
jdu do třetího ročníku pražského gymnázia a mám přes léto zadanou seminární práci s názvem ,,Praha v námětech poezie Nezvala a Seifrta". Protože nemám s danými autory žádné zkušenosti, prosím Vás o doporučení literatury, na základě které bych mohla seminární práci zpracovat. Čím více tipů, tím lépe, seminární práce má být zhruba na 15 stránek. Předem velmi děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
doporučujeme vám vyhledávat literaturu v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze.
Uvádíme příklady literatury vyhledané zadáním klíčových slov -  básně,Praha,příjmení básníka (Seifert, Nezval) - do vyhledávacího formuláře:
Jaroslav Seifert :
-[Č.záznamu: 000715012]
Kamenný most / Jaroslav Seifert. -- 2. vyd.. -- [V Praze] : Fr. Borový, 1949. -- 162, [2] s
- [Č.záznamu: 001626321]
Praha ; Romance o králi Václavu IV. ; Prsten Třeboňské madoně ; S obláčky hroznů ; Romance o mládí a o víně ; Vytržené stránky ; Překlady ; Dodatky / [Jaroslav Seifert ; edičně připravila Marie Jirásková]. -- V tomto souboru 1. vyd.. -- Praha : Akropolis, 2005. -- 379 s.
- [Č.záznamu: 000425487]
Pražský hrad / Jaroslav Seifert ; Ocelorytina: Jiří A. Švengsbír. -- Praha : Československý spisovatel, 1969. -- [10] s.
- [Č.záznamu: 000062442]
Jaroslav Seifert / Zdeněk Pešat ; fotogr. Milan Jankovič ... [aj.] ; typografie Eva Skřivánková. -- 1. vyd.. -- Praha : Československý spisovatel : Lidové noviny, 1991. -- 238 s.
- [Č.záznamu: 000062533]
Co všechno zavál sníh / Jaroslav Seifert ; [fotografie] Oldřich Rakovec. -- 1. vyd.. -- Praha : Albatros, 1992. -- 24 s.
Vítězslav Nezval :
- Č.záznamu: 000163686]
Pražská domovní znamení / Vítězslav Nezval ; Výbor uspoř., doslov: Nezvalova Praha, ediční pozn. a vysvětl. naps. Milan Blahynka ; Il. Jiří Švengsbír. -- 1. vyd.. -- Praha : Albatros, 1974. -- 158, [4] s.
[Č.záznamu: 000679587]
Chrpy a města / [Naps.] Vítězslav Nezval. -- 1. vyd.. -- Praha : Československý spisovatel, 1955. -- 205, [4] s.
- [Č.záznamu: 000428330]
Pět minut za městem : 1939 / Vítězslav Nezval ; Doslov Jeana Marcenaca přel. [z franc.] Miloš Sova. -- 1. vyd. v Čs. spis.. -- Praha : Československý spisovatel, 1954. -- 183, [6] s.
- [Č.záznamu: 000795628]
Praha s prsty deště : [básně 1936] / Vítězslav Nezval. -- Praha : Fr. Borový, 1936. -- 204 s.
Knihy si můžete vypůjčit s průkazkou čtenáře Národní knihovny,http://www.nkp.cz/sluzby/chci-sluzbu/pujcit-si-dokument.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.09.2013 14:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu