Povídání o pejskovi a kočičce
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se informovala, zda je možné v některé z knihoven sehnat k nahlédnutí či k půjčení 1.výtisk knihy Karla Čapka "Povídání o pejskovi a kočičce" z roku 1929? V současné době pracuji na Diplomové práci, která pracuje s českou literaturou pro děti.
Mnohokrát děkuji a přeji hezký den.
Odpověď
Dobrý den,
u knihy "Povídání o pejskovi a kočičce : Jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech", je jako autor většinou uváděn Josef Čapek, nikoli Karel Čapek, jak uvádíte. Předpokládáme ale, že jste měla na mysli tuto knihu od Josefa Čapka. Bohužel tato kniha z roku, který požadujete, tedy z roku 1929, sice bývala dostupná z fondu Národní knihovny České republiky, zasíláme odkaz na záznam [ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000932366&local_base=NKC ], v současné době je ale odepsaná. Zřejmě se ztratila, či ji někdo zcizil.
Pokud byste měla zájem, můžete se obrátit na knihovnu Památníku národního písemnictví, která tuto knihu z roku 1929 má ve svém fondu, zasíláme odkaz na jejich záznam http://78.80.0.12/i2/i2.search.cls?ictx=pnp&iset=2&pg=1&selectedrecs=&scope=
1&opx=&sort=DATE_AUT_TIT&zf=TF_UN_Z_PNP (případně se k tomuto záznamu dostanete z úvodních stránek Památníku národního písemnictví http://www.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/ -> přes odkaz knihovna -> a pak odkaz online katalog knihovny PNP, kam vypíšete název a zadáte možnost hledat.
Zdroje:
* Jednotná informační brána: http://www.jib.cz
* Souborný katalog České republiky: Caslin: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Česká národní bibliografie: http://aleph.nkp.cz/cze/cnb
* Databáze OCLC FirstSearch : Worldcat:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#oclc (dostupná z počítačů v Národní knihovně ČR, nebo přes vzdálený přístup, pak je tato databáze dostupná z jakéhokoli počítače s přístupem na internet, po kliknutí na odkaz HAN či shibboleth, po přihlášení pomocí kódu a hesla z kartičky čtenáře Národní knihovny ČR.
* Lístkový katalog Národního konzervačního fondu
* Památník národního písemnictví:
http://www.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/
* Knihovna Národního muzea: http://www.nm.cz/Knihovna-NM/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.12.2012 17:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu