Poslední dva světové rekordy Emila Zátopka v tisku
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o pomoc při hledání periodika (peridodik), ve kterém byly v článku zveřejněny poslední dva světové rekordy Emla Zátopka, kterých dosáhl v Čelákovicích.
15 mil 1:14:01,0 29. října 1955 Čelákovice
25 000 m 1:16:36,4 29. října 1955 Čelákovice
Odpověď
Dobrý den,
na nové světové rekordy Emila Zátopka reagovaly všechny celostátní deníky té doby. Články o nových rekordech vyšly povětšinou hned v následujícím vydání ze dne 31.10. (30.10. byla neděle a noviny nevycházely).
* Dva nové světové rekordy Emila Zátopka. Práce. [Čechy]. 1955, roč. 11, č. 262 (31.10.), s. 6.
* Emil Zátopek. O nových rekordech a plánech.  Práce. [Čechy]. 1955, roč. 11, č. 263 (01.11.), s. 6.
*Emil Zátopek překonal světový rekord na 25 km a 15 mil. Rudé právo. 1955. roč. 35 – 36, č. 301 (31.10.), s. 4.
* Dva nové světové rekordy Emila Zátopka. Mladá fronta. 1955, roč. 11, č. 262 (31.10.), s. 1. (pouze oznámení hodnot rekordů )
* Dva nové světové rekordy Emila Zátopka. Mladá fronta. 1955, roč. 11, č. 262 (31.10.), s. 6. (článek)
* Dva nové světové rekordy Emila Zátopka. Lidová demokracie. 1955, roč. 10, č. 261 (31.10.), s. 4.
* Dva nové světové rekordy pplk. Zátopka. Svobodné slovo. 1955, roč. 11, č. 261 (31.10.), s. 4.
* Emil Zátopek splnil svůj slib. Dva nové světové rekordy Emila Zátopka. Zemědělské noviny. 1955, roč. 11, č. 262 (31. 10.), s. 4.
V Národní knihovně ČR jsou výše uvedená periodika dostupná následovně:
Rudé právo  a Práce již byly digitalizovány a jsou dostupné v rámci digitální knihovny Kramerius ( http://kramerius4.nkp.cz/ ) z počítačů Národní knihovny ČR.
Lidová demokracie a Mladá fronta byly v Národní knihovně ČR převedeny na mikrofilm (http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000648343&local_base=NKC; http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000648334&local_base=NKC )
Všechna ostatní zmíněná periodika (Svobodné slovo a Zemědělské noviny) jsou dostupná ve fyzické podobě. Záznam o jednotlivých exemplářích i s možností jejich objednání naleznete v naskenovaných katalozích RetrIS (https://retris.nkp.cz/Catalog?sigla=ABA001&catalogId=030gk3%20%20%20%20&caseId=1&drawerId=110&recordId=11000398&bookmarkId=null&filterId=null&page=null ;   https://retris.nkp.cz/Catalog?sigla=ABA001&catalogId=030gk3%20%20%20%20&caseId=1&drawerId=77&recordId=7700318&bookmarkId=null&filterId=null&page=null ).
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.09.2017 23:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu