Pojmenování Ulice
Text dotazu
Dobrý den , chtěla bych prosím, vědět pokom je pojmenována ulice FRYDRYCHOVA v Praze Kunraticích ?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
ulice je pojmenována na památku Josefa Frydrycha, který padl v revolučních bojích v květnu 1945 v Kunraticích. Ulice dostala název až po připojení Kunratic k Praze v roce 1968.
Malou zmínku jsme o něm našli i v Kunratickém zpravodaji - za války hrál fotbal za SK Slovan Kunratice. https://www.praha-kunratice.cz/sites/default/files/zpravodaj/small_kz-4-2009.pdf
Použité zdroje:
LAŠŤOVKA, Marek a kol. Pražský uličník: encyklopedie názvů prařžských veřejných prostranství. 1. díl (A-N). Praha: Libri, 1997. Str. 110. ISBN 80-85983-24-9.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.01.2019 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu