Podzemní chodby v Čechách
Text dotazu
Existence odborného výzkumu historických podzemních chodeb - na příklad na Stochově.
Odpověď
Dobrý den,
k tematice průzkumu podzemních chodeb ve Stochově jsme v dostupných zdrojích bohužel nalezli pouze dva články:
V článkové bibliografii ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl) :
* KUCHYŇKA, Zdeněk. Stochovské podzemní chodby odkrývají své tajemství. In: Mladá fronta Dnes. Středočeské vydání. ISSN 1210-1168. Roč. 17, č. 105 (20060505). In: Střední Čechy Dnes: Kladensko. S. C/3
Resumé: Archeologický průzkum propadlé vozovky u kostela sv. Václava ve Stochově odkrylo umělé podzemní chodby.
* Stochov (Česko) * archeologické výzkumy * podzemí * podzemní chodby
A v databázi regionální literatury Středočeské vědecké knihovny v Kladně http://svk7.svkkl.cz/i2/i2.entry.cls?ictx=kl)
* Houžvic, Jan. Zhodnocení výzkumu stochovských podzemních chodeb. [2. část]. In: Naše město Stochov. Roč. 33, č. 5 (2010), s. 5.
*historická archeologie * archeologické výzkumy * archeologické nálezy * středověk * tvrze * zaniklé tvrze * chodby
Anotace: Archeologický průzkum středověkých chodeb
Dostupný také z WWW: http://www.stochov.cz/noviny/5-2010/5.pdf
První část příspěvku jsme dohledali na stránkách obce Stochov - http://www.stochov.cz/noviny/4-2010/5.pdf
Pro vyhledávání jsme dále použili tyto zdroje:
* Elektronický katalog Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc)
* Souborný katalog ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc)
* Bibliografické databáze Historického ústavu AV ČR (http://biblio.hiu.cas.cz)
* Článková bibliografie Archeologického ústavu AV ČR (http://aleph18.lib.cas.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=ARUA)
* Bibliografie památkové péče (http://monumnet.npu.cz/knihovna/hledani.php)
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.07.2011 12:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu