Počet vydaných knižních titulů v roce 2009 - 2011
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych vědět, pokud to bude možné, jaká byla knižní produkce na našem trhu v letech 2009-2011 v rámci žánru fantastická literatura (fantasy, sci-fi a horor) a kolik nakladatelství v letech 2009-2011 tuto literaturu vydávalo.
Děkuji.
Pokud byste měli i informaci, kolik u nás vyšlo knih celkem v roce 2011, byla bych Vám vděčná (nepodařilo se mi tuto informaci dohledat). Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
v roce 2011 je dle "Ročního výkazu o neperiodických publikacích" evidováno 18 985 vydaných titulů (Výroční zpráva NK ČR: http://www.nkp.cz/files/vz2011.pdf (s. 51)), z toho 5174 titulů bylo zařazeno mezi literární texty. Konkrétní údaje o jednotlivých beletristických žánrech ovšem nejsou ve statistice uvedeny.
Fantastické literatuře se ovšem věnuje "Akademie science fiction, fantasy a hororu": http://www.asffh.info/. Na jejich stránkách můžete nalézt přehled produkce daného žánru za konkrétní roky: http://www.asffh.info/prehledy-produkce.html . Přehledy nemusí být zcela kompletní, jedná se ovšem o velmi rozsáhlou a podrobnou bibliografii, ve které jsou uvedena kromě konkrétních titulů i vydavatelství  zmíněného druhu literatury.
Se svým dotazem na statistické údaje se můžete zkusit obrátit přímo na Akademii science fiction, fantasy a hororu: http://www.asffh.info/ (v některých letech tuto statistiku uvádějí, je tedy možné, že statistické přehledy k oboru svého zájmu mají k dispozici), popřípadě na Český statistický úřad: http://www.czso.cz/.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.12.2012 10:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu