Počet vydaných knih za rok 2009
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kolik bylo celkem vydáno knih za minulý rok (2009) a
případně kde se podobné statistické údaje i z předchozích let dají dohledat.
Odpověď
Dobrý den,
dle Ročního výkazu o neperiodických publikacích za rok 2009 bylo v tomto roce v ČR vydáno 17 598 knih (včetně brožur). Tuto statistiku zpracovává Národní knihovna pro potřebu Ministerstva kultury na základě povinného výtisku (každý hlášený vydavatel má povinnost dodat NK výtisky všech vydaných publikací). Statistiky za jednotlivá období jsou zpravidla součástí příslušných výročních zprav NK ČR, jejichž seznam najdete na stránkách http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Vyrocni_zpravy&submenu3=59. Jsou zveřejňovány i ve Statistice kultury Centra informací a statistik kultury Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu (viz http://new.nipos-mk.cz/?cat=126).
Zdroj:
Výroční zpráva Národní knihovny ČR za rok 2009 - http://nkp.cz/files/vz2009.pdf, s. 41-42.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.05.2010 12:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu