Počet obcí s názvem Lažany
Text dotazu
Dobrý den,
rád bych se zeptal, kolik obcí s názvem "Lažany" existuje v České republice.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
obcí s názvem Lažany je na území České republiky poměrně hodně. Čerpali jsme z obsáhlé monografie o místních jménech:
PROFOUS, Antonín. Místní jména v Čechách jejich vznik, původní význam a změny. Praha: Česká akademie věd a umění, 1949. D.2. CH - L.
Lažany u Blatné
Lažany u Dobřan
Lažany u Chomutova
Lažany u Štíhlic a Doubravčic
Lažany u Litomyšle
Lažany - Pičín
Lažany - Rychmburk
Lažany u Stříbra
Lažany u Tábora
Lažany u Turnova
Lažany u Ml. Vožice
Lažany u Žlutic
Defurovy Lažany - u Horažďovic
Dolní Lažany u Chebu
Horní Lažany (půl km od Dolních Lažan)
Dále jsme použili:
HOSÁK, Ladislav, ŠRÁMEK, Rudolf. Místní jména na Moravě a ve Slezsku. Praha: Academia, 1970 - 1980.
Lažany okr. Blansko
Lažany Dolní Ves u Moravských Budějovic
Lažany Horní - osada obce Lesonic, okr. Třebíč
Pro srovnání - soupis obcí Lažany uvádí také Wikipedia https://cs.wikipedia.org/wiki/La%C5%BEany.
Lažany (okres Blansko) – obec v okrese Blansko
Lažany (okres Liberec) – obec v okrese Liberec
Lažany (okres Strakonice) – obec u Doubravice v okrese Strakonice
Lažany (okres Prešov) – obec v okrese Prešov, Slovensko
nebo částí obcí:
Lažany (Černošín) – část obce Černošín v okrese Tachov
Lažany (Hrušovany) – část obce Hrušovany v okrese Chomutov
Lažany (Mezno) – část obce Mezno v okrese Benešov
Lažany (Morašice) – část obce Morašice v okrese Svitavy
Lažany (Přestavlky) – část obce Přestavlky v okrese Plzeň-jih
Lažany (Radenín) – část obce Radenín v okrese Tábor
Lažany (Skuteč) – část města Skuteč v okrese Chrudim
Lažany (Štědrá) – část obce Štědrá v okrese Karlovy Vary
Lažany (Vyskeř) – část obce Vyskeř v okrese Semily
Lažany (Štíhlice) – zaniklá středověká osada a tvrziště v katastru obce Štíhlice v okrese Praha-východ
Slovo Lažany se také objevuje v názvech obcí:
Defurovy Lažany – část obce Chanovice v okrese Klatovy
Dolní Lažany – obec v okrese Třebíč
a sídel:
Dolní Lažany (Lipová) – část obce Lipová v okrese Cheb
Horní Lažany (Lipová) – část obce Lipová v okrese Cheb
Horní Lažany (Lesonice) – část obce Lesonice v okrese Třebíč
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2017 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu