Počet cestovních kanceláří a agentur v ČR
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit, zda byste mi nezodpověděli dotaz kolik působí v
České Republice cestovních kanceláří a kolik cestovních agentur.
Předem děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
přesné rozdělení počtu cestovních kanceláří a cestovních agentur jsme bohužel nenalezli.
Na adrese http://www.financninoviny.cz/tema/index_view.php?id=340113&id_seznam=4909 je uvedeno, že za poslední tři roky se počet cestovních kanceláří zvýšil o čtvrtinu a nyní se pohybuje kolem čísla 970. Zdrojem tohoto údaje je Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA), na kterou se také můžete obrátit, chcete-li znát konkrétnější údaje ( kontaktní adresa na Asociaci je http://www.accka.cz/).
Dále také můžete využít publikaci Ročenka cestovního ruchu, ubytování a pohostinství = Yearbook of tourism, accommodation and catering. Praha : mag Consulting, 2001-. -- sv. V NK ČR je k dispozici poslední rok 2005, informace zde tedy již nejsou aktuální a tudíž Vám je neuvádíme. V ročence je však kapitola "Cestovní kanceláře", kde jsou uvedeny tabulkové údaje a krátký komentář. Publikace za rok 2007 je ve fondu PřF UK - Geografická knihovna Praha, www: http://ucebny.natur.cuni.cz/gk/.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.12.2008 10:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu