-
To se mi líbí
-
Doporučit
Kolik bylo zaevidováno vydaných českých bibliofilských tisků podle pánů A. Sáňky a Fr. Bubly?
Děkuji za odpověď
Dobrý den,
podařilo se nám dohledat následující počty bibliofilských tisků podle autorů Sáňky a Bubly:
Díl 1.: 689
Díl 2.: 690-1187
Díl 3.: 1188-2198
Díl 4.: 2199 - 5541
Díl 5.: 5542-7374
U každého dílu kromě dílu 4 je na konci uveden seznam nejdůležitějších bibliofilských edicí vydaných do roku 1922, dále mezi lety 1922-1926, 1926-1929, 1945-1970.
Jedná se o vydání:
SÁŇKA, Arno, ed. České bibliofilské tisky. V Brně: St. Kočí, 1923. 183 s.
SÁŇKA, Arno. České bibliofilské tisky. Díl II. (1922-1926). 1. vyd. Brno:
Arno Sáňka, 1927. 227 s.
SÁŇKA, Arno, ed. České bibliofilské tisky. Díl 3, [Knihy vydané od začátku srpna 1926 do konce července 1929]. V Brně: Arno Sáňka, 1931. 322 , [3] s.
SÁŇKA, Arno a BUBLA, František, ed. České bibliofilské tisky. [Díl] IV., 1929-1945.
Praha: Státní knihovna ČSSR-Národní knihovna, 1967. 681 s. Bibliografický katalog ČSSR. České knihy; roč. 1967, zvl. seš. 8.
BUBLA, František a SONBERG, Josef, ed. Československé bibliofilské tisky. [Díl] V., 1945-1970. Praha: Státní knihovna ČSR - Národní knihovna, 1971. 536 s.
Bibliografický katalog ČSSR. České knihy; roč. 1971, zvl. seš. č. 4.
Zdroj:
https://aleph.nkp.cz/F/I9JL65X3QFDAJ3NV7R3FB9ENYKPDFLSSJ7P95EJCLU4UEU5PXY-54
712?func=file&file_name=find-b
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
14.05.2018 08:00