-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, píšu na téma "Počátky vysokého školství v Ostravě od roku 1945-1964" bakalářskou práci a chtěl bych Vás poprosit o literaturu, o tomto tématu pojednává. Předem děkuji.
Dobrý den,
k Vaší práci může mimo jiné použít následující publikace. Doporučujeme též použít archivní fondy dostupné v Archivu VŠB v Ostravě.
* Historie a současnost báňského školství v českých zemích. Ostrava: Blesk, 1996. 224 s. ISBN 80-86060-06-3.
* Historie hornických tradic na Vysoké škole báňské v Ostravě a v Příbrami: 1849-1989. 1. vyd. [Praha: SPN], 1989. 167 s.
* SKLENÁŘOVÁ, Sylva, ed. Možnosti a meze výzkumu dějin vysokého školství po roce 1945: sborník z konference: 14.-15.10.2009, Hradec Králové. Hradec Králové: Gaudeamus, 2010. 85 s. ISBN 978-80-7435-085-6.
* KREJČÍ, Vladimír, ed. a MALACH, Josef, ed. 55. výročí vysokoškolského vzdělávání učitelů na severní Moravě a ve Slezsku. Vyd. 1. V Ostravě: Ostravská univerzita, 2008. 199 s. ISBN 978-80-7368-616-1.
* VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ - TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA. Institut fyziky a WYSLYCH, Petr, ed. Jubilejní almanach ke 110. výročí vzniku fyzikálního pracoviště na Báňské akademii v Příbrami a k 50. výročí samostatné katedry fyziky na VŠB v Ostravě: 1895 Příbram - 1955 Ostrava - 2005 Ostrava. Moravská Ostrava: En Face, 2005. 48 s. ISBN 80-903385-1-8.
* KUBALA, Květoslav. Vysoká škola báňská, Ostrava. Vydání I. Praha: Vysoká škola báňská v Ostravě ve Státním pedagogickém nakladatelství, n. p., 1973. 157 stran.
* HALÁSEK, Dušan. Vysoká škola báňská, Technická univerzita Ostrava. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, [1995]. ISBN 80-7078-051-7.
* Program Vysoké školy báňské v Ostravě na studijní rok ... Vysoká škola báňská v Ostravě. Ostrava: Vysoká škola báňská, [1946-1959?].
Novější vysokoškolské vzdělání v Ostravě:
* OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. OU! 25 let: 9.7.1991:15.23: 109* 63* 28*. Vydání první. Ostrava: Ostravská univerzita, 2016. 117 stran. ISBN 978-80-7464-846-5.
* KUTA, Vítězslav. Stavební fakulta v Ostravě. Regionální revue. 1996, , 26-34.
Archivní fondy:
Archiv Vysoké školy báňské v Ostravě: https://www.vsb.cz/9850/cs/
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc a Knihovnách.cz: www.knihovny.cz. Doporučujeme použít též katalog Knihovny VŠB v Ostravě: https://knihovna.vsb.cz/cs/ a katalogy Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě: https://www.svkos.cz/
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
04.02.2019 14:46