Po kom se jmenuje ulice Bachova?
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych zjistila, zda se ulice Bachova na pražském Opatově jmenuje po Johannu Sebastianu Bachovi nebo její název připomíná jiného Bacha.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
ulice je pojmenována podle hudebního skladatele Johanna Sebastiana Bacha.
"Bachova 61b Chodov
Johann Sebastian Bach (1685-1750), německý hudební skladatel a varhaník, jeden z nejvýznamnějších představitelů barokní hudby, autor řady kantát, oratorií a různých hudebních skladeb (Matoušovy a Janovy pašije)."
Dříve nesla ulice jméno Baráškova.
"Baráškova 1978-1994
Rudolf Barášek (1879-1964), člen představenstva Svazu kovodělníků, předseda skupiny kovodělníků - Rudé odbory."
Zdroj:
LAŠŤOVKA, Marek a kol. Pražský uličník: encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství.  A - N. 1. vyd. Praha: Libri, 1997. str. 57.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.10.2017 14:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu