Po kom se jmenuje Leopoldova ulice na Praze 4?
Text dotazu
Nedaří se mi zjistit, po kterém Leopoldovi je tato ulice pojmenovaná. Díky.
Odpověď
Dobrý den,
Leopoldova ulice v Praze-Háje se jmenuje podle Leopolda I. (1640-1708), římského císaře, krále českého a uherského. Do roku 1971 se ulice jmenovala Na Košíku. Přejmenována byla po připojení Chodova k Praze, aby se předešlo duplicitnímu názvu.
Použité zdroje
LAŠŤOVKA, Marek. Pražský uličník: Encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. Praha: Libri, 1997. ISBN 80-85983-24-9.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Praha
Knihovna
Datum zadání dotazu
08.04.2019 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu