Plat sester ve 2 světové válce a po ní
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda nemáte
nějaké informace o fanančním odměňování zdravotních sester ve 2 světové a
válce a po ní, zhruba do období revoluce. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
v publikaci Historická statistická ročenka, Praha : SNTL 1985 jsou uvedeny přehledy průměrných mezd zaměstnanců zdravotnictví a sociální péče v letech 1953(1955)-1983.
Za ČSSR uvádíme počáteční a koncové údaje v této oblasti:
v roce 1953 je uváděna průměrná mzda 995,- Kč, v roce 1983 průměrná mzda
2.546,- Kč.
v ČSR ve stejném období je uváděno :
rok 1955 průměrná mzda 1.019,- Kč, v roce 1983 průmšrná mzda 2.580,- Kč.
Pokud jde o údaje o odměňování sester za 2. světové války, které působily přímo v armádě, doporučujeme Vám obrátit se na :
knihovnu Vojenského historického ústavu, http://www.vhu.cz. Obrátit byste se také mohla na Zdravotnické muzeum (http://www.nlk.cz/zdravotnicke-muzeum).
doporučené odkazy :
http://www.klubhistorieck.wgz.cz/kontakty
http://www.cnna.cz/
http://www.czso.cz/
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2012 14:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu