Písničky z musicalu Mary Poppins (EP, Supraphon 1966 )
Text dotazu
Dobrý den.
Knihovny měly dříve ve svých sbírkách gram. desky. Poslední roky ale desky z
databází knihovny vymizely. Sháním jednu EP desku:
Název titulu: Písničky z musicalu Mary Poppins sólisté / K. Vlach se svým
orchestrem Datum vydání: 1966 Katalogové číslo: 0581
Médium: EP (Extended Play)
Celková stopáž: 14:25
Hudba a původní text: Richard a Robert Sherman Český text: Zdeněk Borovec
Tracklist:
Kornout za penci (Feed The Birds) 3:00 Eva Pilarová
Super-anti-contra-multi-extra-unikátní (Super-cali-fragil-istic-expi-ali
docious) 1:50 Eva Pilarová, Milan Chladil, Jaromír Mayer
Kominík (Chim Chim Cheree) 2:20 Milan Chladil
Vzhůru buď (Stay Awake) 2:55 Yvetta Simonová, Lubomír Pánek (triangl) Čí
drak vzlétne? (Let´s Go Fly A Kite) 2:00 Jaromír Mayer Lžíce fíků a malin
(Spoonful Of Sugar) 2:20 Milan Chladil
Hraje: Karel Vlach se svým orchestrem
Sbory: Sbor Lubomíra Pánka
Nahráno: 11. a 17. května 1966 ve Studiu Strahov
Zatím se mi podařilo dostat od Supraphonu toto podrobné info a také jsem
objevil dvě písničky, které byly digitalizované. Ostatní prý zatím být
digitalizovány nemoho, protože Supraphonu část pásu s nahrávkou chybí.
Jediná možnost jak si písně poslechnout je sehnat tuto desku. Doposud se mi
ji nepodařilo najít v bazaru ani antikvariátu, napadlo mě tedy, že by snad
ještě v nějaké knihovně mohla být.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
knihovny většinou gramofonové desky nemají nebo nepůjčují. Kdysi je snad mívala Městská knihovna v Praze v Hudebním oddělení; to, co hledáte, jsem ale ani v katalogu jejich knihovny nenašla.
Na Youtube si můžete poslechnout tři z písniček, které Vás zajímají, čtvrtou pouze v angličtine, další dvě jsem nenašla vůbec.
Lžíce fíků je na kazetě Hity Milana Chladila. Praha: Radioservis, 2000. 1 zvuk. kazeta.
Super anti... vyšla na kazetě Hity 1966. Vol.2. Praha: Sony Music Bonton, 1998.
http://www.youtube.com/watch?v=llNZRzKsK6Y - Lžíce fíků a malin
http://www.youtube.com/watch?v=JynIYV5LwnY - Super anti
http://www.youtube.com/watch?v=te_Nv3lMUnA - anglicky (Chim Chim Cheree
http://www.youtube.com/watch?v=gJ07IqOoOSM - Vzhůru buď
Čí drak vzlétne nebo Kornout za penci se mi  nepodařilo najít.
Zajímavá by však pro Vás mohla být informace, že archiv Českého rozhlasu vlastní unikátní fond gramofonových desek, který je otevřen nejenom zainteresovaným skupinám daného oboru,ale také široké badatelské veřejnosti. Informace o archivu naleznete na adrese http://www.rozhlas.cz/archiv/oarchivu/_zprava/795120 .
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.07.2012 15:18
Pavel Lopata st. píše:
Úterý 10.03.2015 15:04
Vážený pane (paní),
kdybyste poslouchal rozhlasový pořad Oldies aneb historie z černých drážek, tak byste ty písničky všechny slyšel
a už jste si je mohl doma nahrát.
S pozdravem,
P.L.st.
Aleš Fiala píše:
Pátek 23.09.2016 16:52
Některé písničky jsem postahoval z různých internet. adres a najdete je na Uložto pod jejich českými názvy.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu