Píseň o kostele sv. Bartoloměje v Plzni
Text dotazu
Prosím vás mužete mi zjistit piseň ve které se zvípá o kostelu sv. bartolomeje z plzne
Odpověď
O věži kostela sv. Bartoloměje v Plzni se zpívá v lidové písni Plzencká věž (dnes známá pod názvem Plzeňská věž převyšuje kopce…). Notový záznam s textem lze najít např. v hudebnině:
Zpěvy Plzeňska : lidové písně z Plzeňska. Sešit I. Sebral a pro solový hlas s průvodem piana upravil Oldřich Blecha. Plzeň : Okresní rada osvětová, 1949, s. 3. – signatura Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje 822502-1
Jiná lidová píseň o kostele sv. Bartoleměje v Plzni nebyla v následujících zdrojích dohledána:
Publikace:
BONUŠ, František. Tance, písně a hudba Plzeňského kraje. 1. vyd. Praha : SNKLHU, 1955. 213 s.,  31, 32 s. notových příl.
Hudebniny:
Plzeňské písně : 50 národních písní. Sebral a klavírním průvodem opatřil Jaroslav Bradáč. Praha : M. Urbánek, 1906. 71 s.
Zpěvy Plzeňska. Sešit I. - již citováno výše.
Zpěvy Plzeňska : lidové písně z Plzeňska. Sešit II. Sebral a pro solový hlas s průvodem piana upravil Oldřich Blecha. Plzeň : Okresní rada osvětová, 1949. 15 s.
Zpěvy Plzeňska : lidové písně z Plzeňska. Sešit III. Sebral a pro solový hlas s průvodem piana upravil Oldřich Blecha. Plzeň : Okresní rada osvětová, 1949. 15 s.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
03.03.2009 15:22
Anonym píše:
Čtvrtek 08.09.2022 00:48
Od roku 1993 se jedná o katedrálu sv. Bartoloměje.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu