Pikrtova ulice
Text dotazu
Dobrý den, již delší dobu pátrám po informaci po
kom byla pojmenována Pikrtova ulice v Praze na Pankráci. Bohužel bez
úspěchu. Pomůžete mi? Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
kniha "Pražský uličník" ke vzniku názvu Pikrtovy ulice na Pankráci uvádí následující informace:
"Pikrtova (Nusle) Josef Pikrt, člen užšího výboru KSČ v Nuslích, ilegální pracovník, popraven roku 1943 v Drážďanech. Ulice nese název od svého vzniku v roce 1977."
Zdroj:
* LAŠŤOVKA,M. (et al.). Pražský uličník : encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. II.díl ( O-Ž ). 1. vyd. Praha : Libri, 1998. ISBN 80-85983-25-7.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.01.2012 09:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu