periodikum "Nebojsa"
Text dotazu
Sháním periodikum Nebojsa, které vycházelo v letech 1918-1920, jedná se o satirický časopis pod vedením Josefa Čapka. V Národní knihovně jsou oba svazky prý poškozené, byla jsem odkázána na fond Národního muzea. Máte prosím Nebojsu ve svých sbírkách alespoň k nahlédnutí?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
periodikum "Nebojsa: satirický týdenník. Praha: Josef Čapek, 1918-1920" se v Národní knihovně ČR skutečně nachází v jednom exempláři v nepůjčitelném fondu poškozených titulů. Další exempláře však většinou (bohužel ne vždy) naleznete v naskenovaném katalogu Katif (http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx), v případě tohoto periodika konkrétně v Generálním katalogu I/ Musil - Novotny E / Neb-Nef / č. lístku 319 (signatura 54 D 3288). Zkusila jsem periodikum objednat, ale bohužel objednávka byla vrácena bez evidence, tzn. tituly nedošly. Je možné objednávku za několik dní opakovat, pokud chcete, mohu to zkusit.
Podle Souborného katalogu periodik ČR (dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F), báze "Periodika vydávaná v českých zemích" (spravované Moravskou zemskou knihovnou) a Jednotné informační brány (www.jib.cz) by mělo být periodikum dostupné také v těchto knihovnách:
* Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice - http://arl.cbvk.cz/arl-cbvk/cs/vysledky/?iset=1
* Regionální muzeum Kolín - http://www.muzeumkolin.cz/
* Moravská zemská knihovna (www.mzk.cz), signatura 4-0070.549
* Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové - http://www.svkhk.cz
Nikde jsme nenašli informaci, že by periodikum bylo dostupné ve fondu knihovny Národního muzea (hledali jsme přímo i v jejich katalogu). Každopádně se můžete prostřednictvím služby Ptejte se knihovny zeptat, tato knihovna je do služby také zapojena (http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/knihovna-narodniho-muzea/).
Pokud nejste čtenářkou ani jedné z uvedených knihoven, můžete zkusit požádat o periodikum prostřednictvím meziknihovní služby (http://archiv.knihovny.cz/co-knihovna-nabizi/sluzby/175-meziknihovni-sluzby), vždy však záleží na požadované knihovně, zda titul s ohledem na jeho aktuální stav zapůjčí. Zeptejte se ve vaší knihovně na možnost zprostředkování této služby.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.05.2013 15:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu