periodika, železnice
Text dotazu
Dobry den,rad bych věděl jaké podnikové noviny/časopisy/se železniční tématikou vychazely v létech 1953-1955 v československu a kde je možné o nich nahlédnout dekuji za odpověd.
Odpověď
Dobrý den, v příloze Vám posíláme seznam periodik vydávaných v letech 1953-1955 z oblasti železnice. Periodika jsou většinou časopisy jednotlivých drah, jejich zamětnanců, odborů, atd. Mimo seznam těchto perodik jsme Vám pro zajímavost na jeho konci uvedli i jiné časopisy, které se tohoto tématu také týkají, avšak nelze je už tak jednoznačně označit za firemní literaturu, např. noviny ministerstva dopravy.
Kromě základních údajů o dokumentech jsme Vám u každého přidali informaci, v jaké knihovně se nachází spolu se signaturou. Záznamy časopisů můžete nalézt v Souborném katalogu periodik SKCP ( katalog dostupný na adrese  http://sigma.nkp.cz/F/, do vyhledávacího pole zadejte přímo konkrétní periodikum nebo pro zobrazení více titulů zadejte např. železn*, železni*, záznamy můžete upravovat pomocí funkcí "filtrovat, zpřenit" - např. roky vydání, atd.) nebo můžete využít online katalog konkrétní knihovny, ve které se zvolený dokument nachází a zjistit tak i jeho momentální dostupnost.
Knihovny spolu s jejich nejdůležitějšími www adresami naleznete v Adresáři knihoven a informačních institucí v ČR (ADR) na výše uvedené adrese.
K dispozici Vám je dále Souborná báze PER - katalog českých a moravských periodik na www: http://www.mzk.cz/katalogy/ , Jednotná informační brána www.jib.cz , na budování fondu firemní literatury se specializuje Státní technická knihovna  http://www.stk.cz/cs/ , podrobnější informace o firemní literatuře naleznete na adrese http://www.stk.cz/cs/katalogy-a-databaze/ , podrobněji na http://www.stk.cz/cs/katalogy-a-databaze/firemni-literatura/ .
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.01.2009 16:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu