periodika na Vlašimsku
Text dotazu
Dobrý den, píši bakalářskou práci na téma ochotnického divadla na Vlašimsku a jeho okolí a měla bych dotaz týkající se novin a časopisů vydávaných na tomto území. Zda-li existují takováto periodika z období 18.-20. století. Já sama vím jen o nepravidelně vydávaných informačních tiscích.
Předem děkuji za radu a odpověď
Odpověď
Dobrý den,
vyhledání záznamů o periodikách vycházejících v období 18.-20. století znamená vypracovat rešerši. Pokud byste si ji zpracovávala sama, doporučujeme tituly
Jaromír Kubíček. Noviny české republiky od počátku do roku 1918, Brno : Sdružení knihoven ČR-Moravská zemská knihovna 2008,
Jaromír Kubíček. Noviny české republiky 1919-1945. Brno : Sdružení knihoven ČR 2004.,
případně Jaromír Kubíček. Časopisy české republiky od počátku do roku 1918. Brno . Muzejní společnost 2010.
Dále můžete využít elektronickou bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz.
Rešerši můžete také nechat vypracovat u nás (Referenční centrum NK ČR), ale jedná se o placenou službu, http://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
Doporučujeme Vám dotázat se ještě v následujících institucích :
Divadelní ústav, http://www.divadlo.cz a
ARTAMA, Národní informační a poradenské středisko pro kulturu. Amatérské umění a dětské estetické aktivity, http://www.nipos-mk.cz/.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2014 17:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu