Pak Choi

Text dotazu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se zelenina pak choi řadí mezi listovou nebo košťálovou zeleninu. Na internetu píší pokaždé něco jiného. Děkuji za odpověď.

Odpověď

Dobrý den,

pak choi řadíme do čeledi brukvovitých, vyvolává dojem zelí (v některých publikacích je označováno jako zelí (hořčičné), jinde je přiřazováno k  mangoldu (čínskému)). Nejedná se však o zelí, neboť nevytváří hlávku. Zelenina se vyznačuje bílým silnějším stonkem, který je zakončen svěže zelenými lístky. Hovoříme o listové zelenině.

S dotazem se taktéž můžete obrátit na Knihovnu Antonína Švehly (zemědělská a potravinářská knihovna), která je na oblast potravinářství specializována. Kontakt přikládáme: http://www.knihovnasvehly.cz/kontakty/

Použité zdroje

Literatura:

* INGRAM, Christine. Všechno o jídle: světová encyklopedie. 1. vyd. Praha: Fortuna Print, ©2006. 512 s. ISBN 80-7321-251-X., konkrétně strana 256. http://kramerius4.nkp.cz/[…]/uuid:3081f130-d355-11e3-93a3-005056825209

* DUŽÍ, Jana. Užitková zahrada: plánování, výsevy, pěstování, ošetřování, množení, sklizeň. Překlad Jozef Zelinka. Ostrava: Blesk, 1994. 159 s. ISBN 80-85606-57-7.


Internetový informační zdroj:
* https://www.celostnimedicin[…]s-chutny-cinsky-mangold.htm

Obor

Zemědělství

Okres

--

Knihovna

Národní knihovna ČR

Datum zadání dotazu

06.04.2018 14:00

Přidat komentář

Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.

Zapište číslici "pět".

Hledání v archivu