Oxidační účinek oxokyselin chloru
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jak se mění s rostoucím oxidačním číslem chloru v oxokyselinách oxidační účinky těchto oxokyselin. Ve většině informačních zdrojů jsem našla, že oxidační účinek klesá, v několika dalších opak. Potřebovala bych tento problém nějak logicky vysvětlit.
Odpověď
Dobrý den,
bližší vysvětlení Vašeho dotazu by mělo být obsaženo v jakékoli učebnici chemie pro střední školy, například:
1.
Banýr, Jiří
Chemie : pro střední školy : obecná, anorganická, organická, analytická, biochemie / naps. Jiří Banýr, Pavel Beneš ... [et al.]. -- 2. vyd.. -- Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1996. -- 160 s.
Dostupná v:
ABD012 [PřF UK - Oborová knihovna chemie Praha
2.
Kotlík, Bohumír. Chemie I. v kostce : [obecná a anorganická chemie, výpočty v oboru chemie] : pro střední školy / Bohumír Kotlík, Květoslava Růžičková. -- 4. vyd.. -- Praha : Fragment, 2007. -- 119 s. : il.. -- (V kostce)
ISBN 978-80-253-0031-2
Dostupná
PND002 [ZČU - Pedagogická knihovna. Plzeň] -- sign. PEDSKV321/1
3.
Kotlík, Bohumír. Chemie v kostce : pro střední školy. II., [Organická chemie. Biochemie] / Bohumír Kotlík, Květoslava Růžičková. -- 3. vyd.. -- Praha : Fragment, 2007. -- 135 s. : il.. -- (V kostce)
ISBN 978-80-7200-761-5 : 139.00 Kč
Dostupný v:
OPG001 [Knih. P.Bezruče Opava]
Případně se můžete obrátit například na:
Ústav chemických procesů AV ČR
Rozvojová 2/135
Praha 6 - Suchdol
165 02
e.mail: icecas@icpf.cas.cz
Web: http://www.icpf.cas.cz/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
07.01.2009 16:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu