Owena Wister
Text dotazu
Je mozno zjistit neco o zivote Owena Wistera?
Odpověď
Dobrý den,
posíláme Vám krátký záznam z World Biographical Index (WBI):
Name: Wister, Owen
Year of Birth: 1860
Year of Death: 1938
Gender: m
Occupation: lawyer; author
Archive: American Biographical Archive (ABA) Fiche Location: I 1772,209-216;II 683,268-282;S 114,245
American Biographical Archive je dostupný na mikrofiších uživatelům NK ČR - viz více http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_mikrofise.htm
Dále posímáme výběr doporučené literatury, kde je záznam autora podle WBI.
Source Citation: Adams, Oscar Fay: A Dictionary of American Authors / by Oscar Fay Adams. - Boston [et al.]: Houghton, Mifflin & Co, 1897
Source Citation: The National Cyclopaedia of American Biography: being the History of the United States. - New York: White, 1898,1892-1947. - 34 vols [Vol. 1-13. 1898,93-1909 only]
Source Citation: Who's Who in America: a Biographical Dictionary of Notable Living Men and Women of the United States; 1899-1900 / edited by John W. Leonard. - Chicago: Marquis, [1899-1900]
Source Citation: Lossing, Benson John: Harper's Encyclopaedia of United States History: from 458 A.D. to 1902 / based upon the Plan of Benson John Lossing. - New York [et al.]: Harper, 1902. - 10 vols
Source Citation: Who's Who in America: a Biographical Dictionary of Notable Living Men and Women of the United States. 1908-1909 / Founded and edited by Albert Nelson Marquis. - Chicago [et al.]: Marquis [et al.], 1908-1909
Source Citation: Herringshaw's American Blue-Book of Biography: Prominent Americans of 1915. Thirty Thousand Biographies.. / edited and compiled under the supervision of Thomas William Herringshaw. - Chicago: American Publishers' Ass, [1915]
Short Title: Lawrence A.
Source Citation: Who's Who Among North American Authors: Vol. II: 1925-1926 / edited by A. Lawrence. - Los Angeles: Golden Syndicate, 1925
Ověření dostupnosti výše uvedených titulů na území ČR lze prostřednictvím báze SKC.
Po zadání jména do Google.com bylo nalezeno mnoho odkazů, včetně níže uvedených:
http://www.kirjasto.sci.fi/owister.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Owen_Wister
nebo při možnosti vyzkoušení zkušebního přístupu (free trial) i v encyklopedii Britannica:
http://www.britannica.com/eb/article-9077273/Owen-Wister
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.12.2007 13:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu