Otakara Šetka: Nový slovník cizích slov v moderní češtině
Text dotazu
Vážení, potřebovala bych, zda byste mi mohli najít, ve kterém roce vyšel ŠETKA, O. Nový slovník cizích slov v moderní češtině. Třebíč: J.Lorenz, bez udání roku. Vyšlo to v Lorenzově kolekci. Odhaduji někdy mezi r. 1930 a 1937. Moc byste nám pomohli.
Odpověď
Dobrý den, Nový slovník cizích slov v moderní češtině od Otakara Šetky vyšel v prvním vydání v roce 1935 (údaj doplněn katalogizátorem zřejmě z jiných zdrojů) a ve druhém v roce 1946. Údaje je možné ověřit např. v České národní bibliografii (http://sigma.nkp.cz/cze/cnb), v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) nebo v Souborném katalogu ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc).
Přesné citace:
1) ŠETKA, Otakar. Nový slovník cizích slov v moderní češtině. Třebíč :
Jindřich Lorenz, [1935]. 415 s.
2) ŠETKA, Otakar. Nový slovník cizích slov v moderní češtině. V Třebíči : Jindřich Lorenz, 1946. [II]-415-[I] s. ; 8°. - toto vydání je částečně dostupné v plném textu prostřednictvím Google Books Search - http://books.google.com/books?id=tic_AAAAIAAJ&hl=cs&source=gbs_ViewAPI&pgis=1 .
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 17:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu